Poate ca asta e…

 

passion_fire

 

Azi a fost o zi interesanta…
Dimineata Vlad, un prieten foarte bun, imi scria pe chat “Dacă vrei să ai o anumită viață, petrece timp cu oameni care o au deja.” Asta fiind ca un raspuns a unei discutii de ieri in care ii povesteam cum nu imi gasesc eu pasiunea si fac lucrurile doar de dragul de a fi facute.

Apoi am gasit un podcast in care 3 din oamenii pe care ii respect, Tim Ferris, Peter Diamantis si Tony Robbins, vorbeau despre obiective mari si cum faci sa gandesti in obiective mari, de viziuni care insumau milioane, vorbeau despre cum vor sa dea premii de 10 milioane de $ oamenilor pasionati de educatie, pentru un soft educational facut pe Android.

Povesteau cum au pornit de jos, cum cartile le-au fost cel mai mare aliat in combateria plafonarii si mediocritatii, deoarece cand citesti o carte a unui mare antreprenor te incarci de energia cu care face el lucrurile, pasiunea pentru indeletnicirea si bucuria pe care o are cand face lucruri zi si noapte.

Poate asta imi lipseste, oamenii cu adevarat pasionati, dupa ani in care m-am inconjurat de oameni pasionati de ceea ce fac acum deodata nu imi mai gasesc locul.

Pentru mine voluntariatul imi da ocazia sa ma inconjor cu oameni pasionati, AIESEC, BEST, teatru, JCI, Aspire, Tango, toate locurile unde gasesc oameni care nu fac asta pentru bani ci dau bani ca sa faca lucrurile astea, imi demonstreaza ca au o pasiune.

Cand faceam crowdfunding Paula mi-a zis: “Tzury, fa-i pe oameni sa inteleaga un lucru, voluntariatul e cea mai scumpa meserie din lume, deoarece pe langa timpul tau, iti cere sa mai dai si bani de la tine, ca sa poti sa ajuti” si replica mi-a sunat mult timp in cap, iar in cuvintele astea nu pot impregna pasiunea cu care imi dadea acest sfat.

Pasiunea ne tine vii, iar intrebarea o pun ce job vreau sa urmez ca sa nu simt ca il fac doar pentru bani, deoarece pentru ceva care o sa imi ocupe peste 50% din timpul meu pe pamant cred ca trebuie sa imi si placa, sa fiu pasionat de meseria pe care o practic.

Nu spun ca sunt un programator pasionat, dar simt ca aici e problema si vreau sa ajung pe drumul cel bun, deoarece dupa un an jumatate fac Android.

Fac dezvoltare pe platforma care m-a pasionat fenomenal de tare cand imi faceam licenta, deoarece imi dadea posibilitatea sa fac ceva extraordinar, scriam cod si apoi apasam pe telefon si mergea, era facut de mine, ma entuziasmam ca un copil cand apasam pe telefon click si se aprindea un led pe placuta, era facut de mine, sunt milioane de programatori care au facut aceelasi lucru, nu e mare branza, dar era creatia mea.

Orice faci cu pasiune ca un proiect pe care il gandesti ca si copilul tau, iese din mintea ta si tu tre sa il educi, sa il hranesti, sa ii dai viata.

Daca ai oamenii in jur care sa te sustina, sa iti zica sa incerci chiar daca nu prea cred in el, atunci visul tau devin realitate, atunci cred cu tarie ca pasiunea se naste, pasiunea te duce departe si e ca o boala, e molipsitoare, numai ca se ia de la om la om.

Cred ca eu asta caut, oameni pasionati, oameni care vor sa faca lucruri mari si care dau viata visurilor care nu ii lasa sa doarma.

Va las cu podcast-ul lui Tim si daca nu gasiti pasiunea in voi cautati oameni de la care sa va molipsiti de ea!

O seara faina >:D<

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2018 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?