O zi de vara

913722_10151648992572329_438648902_o

Zi de vara, cald afara, e luni, dar e liber, mama mă ghiontește subtil, hai sa mergem la bunici. Mă schimb in haine de plecare, iau cheia, îmi aranjez scaunul de la mașină si plecam.

Mă duceam sa îmi vad bunicii după o pauza de 2 luni. Ajung in Vorona si deja încep sa am imagini din copilărie, când eram doar un țanc,( vă vine sa credeți ca eu am fost mic? ) si conduc așa cu un zâmbet frumos spre casa bunicilor, locul unde mi-am petrecut copilăria.

Ajung la casa bătrâneasca unde in ușa apare bunica, o femeie simpla de la tara, așa cum se descrie si ea, cu un zâmbet inocent îmi iese in cale si fuge sa închidă la puișori, in fiecare vara apare cate o noua generație de păsări in curtea bunicilor.

Bunicul iese din casa de jos, așa mai greoi, e operat la ochi săracul si se vaită ca durerile bătrâneții l-au ajuns.

Mă pup cu amândoi si poate le iau puțin din povara anilor cu un zâmbet ca de copil, ca pe vremea când mă jucam prin curte si îl chinuiam pe bunicu cu fel de fel de întrebări sau pe bunica sa joace remi cu mine.

Cu primele doamne de viată mea, bunica si mama, purced spre Mânăstirea Vorona, locul unde am copilărit, locul in care pentru prima data țin minte ca m-am rugat sa mă ajute Dumnezeu sa îmi împlinesc visele.

Ajung acolo o liniște ca de Mănăstire, doar vietățile naturii îndrăzneau sa facă din peisaj un loc de poveste. Intru sfios in biserica, sărut icoanele cum mi-as îmbrățișa prietenii, mă rog la Maica Domnului sa pună o vorba buna pentru mine ca plec si apoi ies de îndată spre iaz.

Era un lac mare, frumos, câteva răchite in jur si 3-4 pescari făceau umbra locului. Câtă viată in jur, câtă frumusețe, pasarelele cântau, broaștele erau ca vioara a 2-a, iar greierii scârțâiau frumos.

Am făcut un tur de lac, așa cum făceam in copilărie si fel de fel de întrebări au început sa apară: “ce fac eu de luni când decolez?, ce o sa găsesc acolo?, cum o sa mă descurc?” dar vad zâmbetul mamei si a bunicii, apoi îmi dau seama ca o sa fie bine.

Sincer recunoscător pentru o zi frumoasa!

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2018 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?