Hola, yo soy Tzury de Romania

Unul din puisorii bunicii

Unul din puisorii bunicii

Hola, yo soy Tzury de Romania, asa ma prezint in Mexic, deoarece lumea aici nu prea vorbeste engleza, din acest motiv am gasit oportunitatea sa invat spaniola.

Povestea de astazi are legatura cu cine sunt eu, de ce nu ma prezint Mircea Serediuc Contanstin? De ce zic Tzury?

De foarte multe ori am primit intrebarea de unde vine Tzury, de la ce Tzury?

E o poveste definitorie pentru mine, deoarece uitandu-ma cum a aparut si cum a evoluat imi dau seama ca ma defineste Tzury.

Multi ani mi’a fost foarte greu sa accept, deoarece eram Mircea, iar colegii imi ziceau Tzury, inca din clasa 2-a imi ziceau asa… In liceu m-am rugat sa nu imi mearga porecla mai departe, deoarece o consideram un blestem.

Eu cred ca daca ceva se tine scai de tine, o idee, o persoana, o porecla, cred ca e mai usor sa o accepti si sa o transformi in ceva frumos, deoarece e facuta pentru tine, asa am facut si eu, dar dupa multi ani de frustrare, certuri, suparari si intr-un final acceptare.

Dar cred ca acum vrei sa auzi si povestea 🙂

A inceput in 1997, era o vara frumoasa si vacanta mare care facea trecerea dintre clasa intai spre a doua.

Eu in multe din vacantele copilariei mele, am ajuns sa le petrec cu Mamaia si Tataia la Poiana, o comuna plina de traditii din satul Vorona la 30km de Botosani.

Eram la tara, iar bunica crestea pui de curca, mititei si dragalasi, inca si acum face acest lucru, deoarece o tine ocupata si ma bucur mult cand merg la tara si ma pot juca cu puisorii.

Eram in curte si vine bunica la mine cu o matura in mana: “Mircica te rog sa iei matura asta in mana si daca vezi vreun uli ca se apropie de ele dai cu ea in el”.

Devenisim ca un fel de caine la oi, numai ca pazeam curcutze.

Pana la urma un uli a veni in viteza am insfacat o curca, dar eu cand m-am repezit spre el a scapato, m-am panicat tot: “Mamaia, Mamaia vina repede ca o atacat uliu”.

Vine bunica vede, fuge in casa si revine cu o bricheta, o bobina cu ata alba si un ac, nici 1 minunt nu trece deja cususe toracele sectionat al curcutzei, fix ca un chirurg iscusit, viata la tara te invata multe.

Luam sarmana pasare in casa, o curatam de sange cu un servet, o punem intr-o cutie si timp de 2-3 saptamani o cresteam special, cu mancare mai multa, chiar si branza de vaci, poate isi revine.

Eu aveam grija sa manance cand trebuie, sa o curat de sange si asa m-am atasat de ea, i-am pus numele de Tzury, nu a trait mult, dar vesnit va fi amintita 🙂

Vara a trecut si incepe scoala.

In clasa doua, in prima zi, invatatoarea a pus intrebarea care o dezlantuit totul: “Copii ce ati facut voi in vacanta?”

Eu ca un copil constiincios ridic mana si povestesc cu toata mandria ce am facut in vacanta, iar la final toata clasa era sub masa de ras.

De atunci toata lumea imi zicea asa, multa vreme a fost o modalitate de a rade de mine, deoarece eu vroiam sa mi se zica Mircea, dar nu eu decideam asta.

Povestea a continuat si in liceu, dar momentul cand am acceptat sa mi se zica asa o sa il istorisesc cu alta ocazie.

Eu cred ca pot ajuta oamenii, imi place sa fac asta, cum am cusut o curca, asa pot sa cos si relatii cu oameni sau ranile lor, doar sa fie dispusi sa mi le arate si lumea o sa fie un loc mai frumos!

Iti multumesc pentru atentie si iti doresc sa ai o zi binecuvantata >:D<

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2018 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?