Cine suntem, doar noi știm

110

Aseară am fost la „X-MEN: Days of future past” a fost de departe cel mai tare film văzut în ultimii ani.

Balanța între acțiune, replici și personaje prea bine făcută, am rămas uimit de tot, în același timp am avut momente când îmi dădeau lacrimile, deoarece mă identificam cu neputința personajelor sau momente în care zâmbeam, deoarece vedeam că suferința e trecătoare atunci când tu crezi în tine și o accepți.

Eu văd X-MEN ca o adunătură de oameni puțin săriți de pe fix, cu probleme personale, deoarece lumea nu îi acceptă, societatea nu le înțelege suferința, nu e ușor să fii diferit.

Mutanții vor să fie tratați ca oameni, să fie apreciați pentru lucrurile extraordinare pe care le pot face, deoarece ei vor binele omenirii, iar pentru unii este de neînțeles cum cineva vrea binele omenirii și din cauza că sunt diferiți de restul lumii sperie, enervează, supără.

Așa ajunge societatea să îi critice, iar unii mutanți ajung să facă rele, deoarece folosesc darul primit în scopuri personale, nu în a ajută lumea. Cum e vorba: „Cu un cuțit poți omorâ un om sau îi poți salvă viață, tu decizi ce faci cu el.”

De mic eu m-am considerat un X-MEN, eram un ciudat, deoarece aveam alte preocupări, nu reușeam să îmi găsesc locul nicăieri așa că m-am ascuns în jocuri, în băutură, în mâncare, în vicii care mă făceau să mă simt bine.

Am început să fac voluntariat din cauza că am văzut oameni ca mine, deoarece eram diferit de restul lumii, eram „special”, eu cred că eram prea optimist pentru o generație de oameni educata cu multe lipsuri, greutăți si mentalitate rigidă care mă învăța că trebuia să urmez pași prestabiliți.

Eu am luat-o pe alte căi, în liceu nu am învățat deloc și mi-o plăcut să fac teatru, pentru că puteam să fiu cine îmi doream eu să fiu.

În facultate am repetat un an, pentru că mi-a plăcut să fac voluntariat, deoarece am găsit oameni ca mine care doreau să facă bine, doar pentru mulțumirea lor sufletească, simțeam că sunt util și nu fac umbră pământului.

După ce am văzut filmul de aseară mi-am dat seamă că aș putea fi un fel de Charles Xavier, deoarece văd în oameni ceea ce sunt, le înțeleg acțiunile, văd bunătatea în fiecare, am puterea de a ajuta oamenii, de a găsi soluții foarte ușor și a sta pozitiv, indiferent cât de greu îmi este, rămân pozitiv, deoarece e singura șansa să trec peste orice greutate.

Eu ajut oamenii din jurul meu din tot sufletul, cu pasiune, cu dăruire.

Îi ajut cu un zâmbet, cu îmbrățișări calde care să le aline suferința, le ofer acceptare, le ofer compasiune, atunci când sunt pierduți le ofer o perspectivă nouă cu care ei să se identifice și să simtă că au un rost pe pământ.

X-MEN este cea mai bună poveste în care se ilustrează cum a fi diferit nu înseamnă a fi ciudat, deoarece nu poți să controlezi percepția oamenilor despre tine, dar acțiunile tale trebuie să te reprezinte.

Când o să faci ce simți tu, nu o să ai procese de conștiință că ai fost altcineva , ai fost tu și atât, ai fost sincer și frumos.

Când tu o să te accepți că așa ești tu, nu ceea ce vor cei din jur și o să arăți frumusețea pe care o deții, fie că e vorbit, scris, programat, orice te reprezintă, atunci o să găsești gașca de săriți de pe fix căreia să te alături.

Cel mai bun exemplu sunt matematicienii și sunt o gașcă de oameni pe care mulți nu îi înțeleg, deoarece sunt jigniți, sunt făcuți „tocilari”, sunt marginalizați, neadaptați social și lumea zice: „vai ce îmi e milă de el că nu se distrează ca mine prin cluburi și nu are prieteni”.

De ce ai vrea să am relații superficiale? De ce ai vrea să bei până ajungi sub masă? Pe ei nu ii reprezintă. Pentru un matematician nu e fun să facă asta, dar un board game e super tare pentru el sau un șah, că le stimulează gândirea.

Sunt mulți oameni care se adună în grupuri, deoarece în acel loc sunt valorificați și sunt iubiți.
Află-ți super puterea, crede în ea și îți vei găsi oamenii potriviți care o să te pună în valoare si care o să te facă să te simți iubit.

Care e super puterea ta, care te face unic, frumos, adevărat, autentic?

Cum o pui tu în valoarea?

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2018 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?